Jom Click Nuff!!

Followers

Wednesday, June 30, 2010

~Menghitung Hari~

Salam semua kawan2..
Wa..macam berdebar je tajuk ni kan??mana x nye..aku dah cukup 9 bulan 2 minggu dah..sekarang ni memng betul2 menghitung hari bile nak beranak je..agak berdebar gak sebab xpernah lagi rasa macam mana sakit nye beranak tu..macam2 petua aku dapat dari kawan2 & akak aku..

Hubby pun dah plan tuk aku mcm2..ade tuk lepas bersalin & hbs berpantang..sekarang ngah pikir tuk jaga baby mcm mne..antara nak hantar kg atau bg baby sister yg jaga..hm..semua nye masih dipertimbangkan..

Barangan tuk raya kali ni memng aku xprepair langsung..plan nk wat kuih raya pun terpaksa dibatalkan memandangkan aku akan bersalin & berpantang sepanjang bulan puasa..

Kalau nak sembang pasal barang baby xpayah la..aku beli semua sekali lengkap dari A-Z kat tempat baby yang lengkap semuanye ade..cume ade yang akak aku xbg beli je aku xbeli.


Kedai ni la yang aku beli siap lengkap dari A-Z tu..semua nye ade..xpayah nak penat2 nak mencari lagi..penat kan badan je..jadi malam tu beli barang baby pun hampir rm500..huhuhu..xpe la..hubby yg bayar kan..tuk aku bersalin sahaja pun hubby dah siap bg MIL rm500 tuk beli barang2 berpantang..

Cakap pasal berpantang..aku akan berpantang di rmh MIL..kehendak hubby dan ahli keluarga..aku xkisah..ikut je..sebenarnye rmh MIL & mak aku xjauh..biase la..lagi2 cucu sulung..mesti la semangat nak jaga ni lain..aku pun xsabar sebenarnye..huhuhu...

Pasal makan lak jgn cakap la..semenjak 2 menjak ni aku selalu inginkan makan makanan fast food macam kenny rogers & Pizza..tapi aku xikut kan sangat kehendak ni..kang jadi mengada2 lak anak aku..Aku akan layan kalau dah betul2 aku xtahan nak sgt bende tu..So minggu lps hari Sabtu (26/6/2010) Hubby penuhi kehendak aku nih..hehehehe


Kalau cerita pasal perangai & tabiat semasa mengandung aku nih agak berlainan dari aku yg asal..mana tidak nye..aku jadi seorang yang bukan lagi diri aku sebenar..iaitu tiada panas baran..aku jadi cepat rasa nak menangis walaupun hal kecil..ade sekali tu aku nak makan nasi kerabu lauk ayam masak percik kelantan..selalu senang je dapat kat pasar malam hari Jumaat..kebetulan kedai org yg jual tu tutup, punye la frust sgt2 sampai menitik air mata aku..kesian hubby xdapat mencari mlm tu..sampai ke K.L hubby cari..last2 aku ajak g tempat lain makan..xnak layan sangat..tp memang ade perasaan frust menggila..xtau kenapa..

Bile nak jadi ibu ni, perasaan kite pun akan menjadi sangat sensitif terhadap sekeliling..xkira la pasal kebersihan atau sesama manusia..aku dapat rasakan yang aku sangat menjadi penyayang dgn budak2..aku xsanggup dgr tentang pembuangan bayi yang semakin menjadi2 sekrg..rase nak menangis tengok bayi yang xbersalah dibuang mcm sampah..xdiangkat sebagai khalifah di atas muka bumi langsung..ape la nasib anak2 mcm ni..rse nk je aku kutip setiap ank2 yg xberdosa tu supaya aku dapat berkongsi suka duka diaorg...

Tentang kebersihan lak aku pantang tengok selerak lagi2 kat rumah..tapi rmh aku ni mcm ade ank kecik lak..skejap dah kemas,msti selerak balik..sekarang ni harapkan hubby je yang kemas..aku dah xlarat nak mengemas..adoi...cepat mengah...

Ok la kawan2..aku seronok bile dapat bersembang pasal mengandung & bersalin ni..tunggu je la n3 tentang bersalin aku je lps ni..huhuhu..doakan semoga aku selamat bersalin & berpantang ye..da...


2 ulasan:

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

JanuskieZ said...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Post a Comment