Jom Click Nuff!!

Followers

Wednesday, February 10, 2010

~Aku disuspek denggi!!~

Salam semua...Sudah 3 hari aku bercuti..dari 8/2/2010 - 10/2/2010 aku tak dapat menjalankan kewajipan aku sebagai pekerja..ini bukan kali pertama aku cuti kecemasan atau MC,tapi dah kerap kali dah..nak berhenti pun hubby xbg green light lagi..kate nye sekurang2 nya tunggu bersalin baru boleh berhenti..Sebab hubby nak aku tumpukan pada baby je..hm..tunggu dan lihat je la..ade rezeki lebih aku akan berhenti..

Berbalik pada cerita aku ni, Aku dah start demam time Sabtu malam tu..kat kelas aku asyik batuk je..kebetulan kelas pukul 6.30pm sampai 9.30pm..sekali xsemena2 aku muntah kat toilet..tu pun xsempat nak sampai singki..termuntah depan pintu..huhuhu..

Balik dari kelas pun aku dah muntah sampai perit tekak ni..maklum la..dah 4 bulan ikut kan mana ade muntah2 dah..aku xboleh batuk sikit,mule rase nak terkeluar anak tekak..seksa nye tuhan je tahu..

Punca aku demam seingat aku la...hari Jumaat malam tu aku layan citer Adnan Sempit..Start pukul 9pm sampai 11.30pm..sambil2 tu minum lak milo ais..menambahkan lagi alasan aku yg kukuh mengatakan punca2 aku demam nih..Aku ingat kan demam biase je..rupe nye ade lak suspek2 yg aku xingini...ceh!!

Hari Ahad pagi tu aku ade kelas start pukul 8am..tapi aku langsung xboleh nak bangun..pening kepala dengan muntah2 buat aku betul2 xlarat..lastly aku mesej membe kelas mintak bagi tau pensyarah aku masuk lewat...Pukul 10am baru aku sampai kelas..itu pun dengan berbaju sejuk & stokin tebal..ingat kan nak mintak lepas dari pensyarah tuk pergi klinik,rupe nye dia xbagi..korang bayangkan la keadaan aku yang betul2 xsihat..bukan nak main2..tapi terang2 nye..hm..xtau la aku nak ketegorikan ape kat pensyarah ni...

Naik tengah hari aku betul2 rase nak pengsan, terus mesej hubby mintak ambik balik aku kat Poli..memandangkan ade lagi 1 kelas sampai pukul 6.30pm,aku xdpt nak hadir...terus gi klinik..mate langsung xleh nak bukak..sampai klinik,doktor pun terkejut tengok panas aku terlalu tinggi..dia bagi ubat demam dan mintak tengok malam ni kalau xturun gak panas,suruh aku dtg lagi..

Malam tu aku memang tak dapat tido..hubby siap masakkan bubur nasi dan buat kan air jus sebelum aku tido..macam puteri lak..hehehe..Time hari Isnin lepas hubby gi keje,aku dah rase xsedap badan..menggigil lain macam..terus call hubby.Hubby datang dalam pukul 3.40pm bawak aku gi Klinik Kerajaan..bile check2 je terus doktor keluarkan surat masuk hospital..kate nye aku suspek denggi..adoi..menangis aku..bukan aku takut,tapi aku risaukan kesihatan baby..takut ape2 jadi kat baby..sepanjang dalam klinik aku menangis..lantak la org nak pandang ape ke,doktor nak cakap ape ke..siap aku kene pakai kerusi roda lagi..huhuhu..

Lepas masuk air, pukul 6.00pm kami balik rumah jap..hubby kemas barang2 nak gi hospital..hbs semua diangkut nye..sampai kat hospital Putrajaya,terus masuk kecemasan..tapi bayangkan la kene tunggu entah berapa lama..aku nye kes sahaja dah kne tunggu sampai 2 jam..aku tengok xla ramai sangat org nye..kalau yang ade sakit lemah jantung,mau mati dulu sementara tunggu nama kene panggil..pelik kan?

Bile sampai nama aku kene panggil, elok doktor tu kate xpayah masuk wad..korang bayangkan la perasaan aku..dah la tengah risau..campur tak larat lagi..betul2 menguji kesabaran..hubby aku tengok macam nak marah pun ade..tapi diam kan je la..

Hari Selasa nye kami pergi balik Klinik Kerajaan..tak pasal2 kene ambik lagi darah dan check lagi..hm..keputusan nampak ok..walaupun tekanan darah masih sama rendah, tapi kandungan darah merah meningkat..xde la keputusan macam semalam..aku pun dah boleh diri dan makan..xde la lenguh2 badan sampai xleh nak bangun..he..

Alhamdulillah..segala2nya selamat..baby pun sihat..tapi aku xscan lagi..maybe bulan depan baru scan..hm..tunggu je la keputusan nye...

2 ulasan:

Kamsiah said...

semoga cepat sihat kembali...

rosma said...

denggi!!hu2 ngeri..akk penah kene..dok spital 1 mgu..hope deq cepat sembuh yer..

Post a Comment