Jom Click Nuff!!

Followers

Tuesday, June 23, 2009

~Aku & Braces~

Seminggu sebelum kenduri kawin,aku dapat call dri doktor gg hospital UM.

Doktor gg :"Naurah..banyak kali saya call.Tapi xde org jwp pun.ni last saya call, klu x dapat gak,saya terpaksa batalkan appointment dgn Naurah"

Aku : "Appointment ape Dok?"(Ngah mamai..time ni aku tido awal)

Doktor gg :"Awak dah blh buat braces. Saya dah siapkan appointment ngan awak"


Hilang mengantuk aku..

Aku : "Bile tu Dok?"

Doktor gg : "Besok kul 9am awak dtg tuk pemeriksaan"

Punye la suke..hubby yg dah tido pon aku gerak tuk bg tau berite gmbire nih.dia ngah mamai pon leh senyum je dgr..

Sebenar nye aku dah apply tuk pakai braces lps bertunang. Gara2 tengok gambar2 time tunang baru aku perasan gg aku nih xrata. So aku g cek kat Hospital UM memangdang kn aku ade membe kje sbgai nures gg kat sane. Senang nak apply..Dah nk dekat setahun baru dgr cite.. Sebelum nih aku ingt msti xdpt nye.. Sbb dah lme sgt. Aku pon dah xharap lagi..

3/6/2009 Time appointment aku siap bg tau kat doktor aku nak kawin 6/6/2009.. Dia lak nak siap pasang 17hb.. Jadi proses tuk cabut,tampal n cuci ambil masa lama baru leh wat braces. Jadi doktor tu pun pk punye pk.. Dia kte klu nk kwin kne la lps kwin bru leh cabut.. Kang atas pelamin sakit sbb kesan cabut gg tu. Setakat scaling n tampal tu ok la..

So aku pon wat tuk cabut affter kawin. 8/6 & 12/6 tu pon terlajak tuk 8/6 ke 9/6 sbb aku dri kg lps knduri lambat skit. Penat wooo...terkejar sane sini...

9/6 cabut 2 batang gg skli atas bawah belh kanan..klu senyum,nmpak la lubang antara ruang gg yg dh cabut tu..huhuhu..trus mc..skit wooo....12/6 lak cabut 1 gg ats sebelah kiri..bawh xcabut sbb gg bwh dh ade tmpat kosong..time aku xcident kne cabut sbb patah..hahaha..ganas aku nih sbnr nye.. Balik dari cabut gg dalam kul 6pm aku ade apointment ngan doktor swasta lak tuk scaling. RM60 ko!!

Selepas cabut, ari sabtu 13hb sebelum balik kg aku singgah kt swasta wat tampal..ade 5 tempat aku tampal. Plus ngan ganti tampal lame..tau brp??? RM 320!!! Masam2 laki aku..muke dia merah je..sbb mahal sgt..hehehe...rileks la yang..nnt time ayang lak org belanje yeh..aku ape lagi..gg dah cantik senyum memanjang la..tp ble toleh lat laki aku masam mcm cuka dia..he

17hb Tibe la hari tuk pasang braces..korg bayang kn time aku cabut gg tuh,punye la sakit xhilang lagi...lagi 1,mne leh mkn sgt..gigit pun sush sbb kesan cabut tu msih bengkak lagi..
Proses braces ni rupe nye memakn mase berejam ko...Dari kul 10am (Aku smpai lambt sbb tunggu hubby kt petronas..dia trbwk kad bank aku g keje..mcm mne nk isi minyak g HUKM??) smpai la kul 2.30pm bru selesai..time tu aku ni dh xleh nk senyum ko!!nk cakap pon xleh..sakit nye bukan main...ni aku ade snap skit gmbat time proses sehingga la hbs.


~Lps doktor gam bende alah nih,aku trus lari masuk toilet sbb xtahan sejuk.Tengok la sampai kering bibir aku~

~Ni lak after selesai semua.Nak balik dah~

~Bile sampai rumah aku menangis sbb xdpt makn ayam..huhuhu~


Klu korg nk tau, after aku pakai braces,aku langsung xleh gigit..psl nye doktor ade letak something yg aku xtau ape kejadah nme nye kat lelangit aku smpai gg garham aku ats bwh xbertemu. Jadi hari2 aku mkn kanji yg diblender smpai hancur..punye la seksa nye hidup..time baru2 nih asyik nk marh je. Cakp pun ble perlu.. Korg byg kn la aku ni dah la ringn mulut..terus jdi pendiam..huhuhu


Malam tu aku jmpe membe..walau pun dalam keadaan sakit aku gagah kn la gak jmp membe aku nih..dia ckp xsedap hati sbb xg kenduri rmh aku. selagi xjumpe, selagi tu la dia rse xsyok!!
Aku time nih nak demam dah..sbb xdpt makn..ckp pon mcm nak marah..mule2 membe aku nampak terkejut dia..aku senyum pon mcm senyum pakse..dia nih 1sekolah ngan aku..klu dpt lepak ngan dia,korg xleh nk brsuare langsung..psl nye dia ni memng extra peramah..smpai korg nk menyampuk pon xde ruang..he..tengok la aksi dia dan ank dia nih yg xmau duk diam..

~Time nih je nak diam..klu x,semua nk panjat..~


~Comel x??Hbs rupe cina kan?psl membe aku nih kawin ngan pio cina msuk islam~
Kami ni satu sekolah menengah kat Slim dulu..aku smpai tingkatan 3 je..4 & 5 aku kt Johor..kami xrapat pon..tp bile masing2 dah keje n duduk pun xjauh mane,jadi rapat lak.Dia nih kembar tp xserupa. Kakak dia kat Slim jdi cikgu. Sekrg dah ade ank sorg..naik gak badn dia..klu kuar pon aku tengok sempoi je..seluar separuh pendek n t-shirt besar..Kate nye mls..laki dia pon mcm tuh..biase la klu dah lps kwin..tp kne la jga gak walau pun laki kite xkisah kan?

Memandai lak aku nak komen org..aku pon klu tibe time mls nk berhias,mcm nih gak..he..

PS : Ramai membe aku dah ade ank..setakat nih yg msih berhubung ngan aku n cite psl ank2 diaorg mcm Aiza,Ecah,Malini,Suzi,Faslini dan ramai lagi..Klu org tnye aku..aku cume leh ckp "Belum ade rezeki lagi" ~hehehe~

2 ulasan:

naurah makwa said...

ei, buruknya..macam nak muntah..kalau tunjuk kat mak, mesti mak gelak giler..tak sakit ker?

Naurah Napiha said...

To angah:-
Sape suruh kamu amati..sakit la..sampai menangis..xtengok muke org mcm bangun tido lps pakai tu?siap xleh makan lagi..yg pelik nye lps org pakai,ramai lak yg kol nak pakai gak..tnye mcm2 mcm mne nk wat..mak dah tau la..hehehe

Post a Comment