Jom Click Nuff!!

Followers

Wednesday, August 26, 2009

~Berbuka Di Luar~

Assalamualaikum W.B.T

Hai semua..Pejam celik..Pejam Celik..dah 4 Hari kite berpuasa..mesti macam2 dugaan yang kita tempuhi sepanjang berpuasa ni..tp dugaan2 tu ada kemanisan nye..

Mcm aku ni..dugaan pada bulan puasa adalah time cabut gg..dan sepanjang hari ni gak la kesan sakit tu masih ada..Bayang kn la..aku nk makan pun susah..Makan??cakap pasal mkn nih..ape yang korang masak?Dalam keadaan sakit ni + xde mood..aku ajak hubby mkn luar..kebetulan lak adik ipar aku pon ajak mkn luar..nk belanje kate nye..ha..rezeki jgn ditolak..aku pon siap la bg cadangan nk makan ape..

Ofis aku lps kn aku awal..dlm kul 5pm aku dah start enjin kete..terus msj hubby ckp nk blik da..smpai2 rmh tenguk hubby xbalik lagi..cepat2 tukar bju & solat Asar..elok aku ngah lipat sejadah,hubby msg suruh turun..aku pon laju je la pakai tudung,sambar helmet turun..smpai kt bawah hubby tnye.."Nk buat ape ngan helmet tu?" Tepuk dahi aku..mcm mne aku leh terbawak helmet ni..kes kelam kabut nk turun la ni..adoi..malu nye..ingt zaman bercinta ke nk naik motor..sekarang dh xnaik motor dah..g mne2 naik kete je walau pun dekat..Tarik muke la aku bile hubby perli..Huh!! Ingt bercinte je ke leh naik motr?time dah kawin xleh ke??

Time on the way ke Puchong Perdana,aku msj Dayang (Adik Ipar aku) suruh g tempah dulu kt Restoran Vichuda. Setiap hari restoran tu penuh org berbuka puasa..so kne chop awal2 la..

"Akak nak order ape??" La budak ni..dia nk belanje kite,dia lak suruh aku order..

Dengan semangat berkobar2 (Siap kembang kempis idung lagi) aku menaip menu pilihan aku..."Tempah Tom yam tuk 3 org makan, Kangkung Belacan tuk 3 org makan..Siakap 3 rasa sederhana besar dan Udang salut tepung goreng.."

Sampai2 je kat restoran tu xde 1 lagi yg smpai..dlm kul 6.30 baru la 1 per1 lauk smpai..aku tengok penuh 1 meja..belum lagi yg Dayang beli kuih kt Pasar Ramadhan..Aku tengok Udang Salut Tepung,terbeliak mate aku..terus aku pandang Dayang..

"Ko order tuk berapa org mkn nih??" Tersengih2 budak tu..

"Dah kt msg akak tulis tuk 3 org mkn..Dayang order la tuk 3 org mkn nye" Sambil2 sengih cam kerang busuk..Tepuk dahi aku..korang tau berapa ketul? 15 ketul 1 pinggan..Hambik ko!!sape nk perabih kan???

~Banyak x??~


Bile semua lauk,air & nasi dah smpai,Azan Magrib tanda berbuka pun berkumandang..Hubby baca doa mkn..lps tu xde pandang kiri kanan..terus makan....


Semua nye xsedap!!!Ikan keras,air Fresh Oren aku masam mcm buah dah kne perap berkurun lama..Kangkung belacan lak??!!! korang jgn tnye la...Pedas sgt2 smpai hubby yg boleh tahan pedas pon xleh masuk..fuh..bak kate aku..yg ok antara bnyak2 tu tomyam sahaja la..ape leh buat...Rezeki jgn tolak ketepi kan..


Dulu ok skit mkn kt sni..agak nye time puasa kot xberapa ok..maklumla..semua pekerja puasa..Ape yg penting time nk bayar tu aku komplen la hbs2..Aku kn cerewet bab2 mkn nih..Hubby la jdi tukang penghabis nye..

PS:- Nasib baik semua lauk dan udang habis kami balun..dalam xsedap2 tu rase sayang nk buang mcm tu je..rezeki di bulan puasa xelok membazir..nak tau berapa??RM60+++..ha..hambik korang..nk sgt mkn luar..hehehe..aku lupe nk snap gambar2 lauk sbb xtrpk langsung..sempat la snap 1 tu je..ok??harap semua puas hati..he..

2 ulasan:

s@yangh@sni said...

aku tgk rupa udang tu ..
dah tau tak sodap...
bila ler orang nak belanje aku buke posa nie..

Naurah Napiha said...

To s@yangh@sni:-
Hahaha..baik buat sendiri je kan..tu la klu puasa ni..org meniaga cincai je..nk buat mcm mne..
Nk belanje??boleh..boleh..jom jmp dulu..bru leh blnje..

Post a Comment