Jom Click Nuff!!

Followers

Tuesday, August 18, 2009

~Kumpul Keluarga~

Lps je sambut birthday abah,kiteorang balik ke rmh hubby yg xjauh je dri rmh aku..Setiap bulan family hubby ni akan buat perjumpaan keluarga..ala2 kenduri gitu..memang best sbb time tuh leh mkn mcm2..kadang2 ade wat BBQ,kali ni lak masak nasi ayam..Klu cheff utama ada,aku rse maybe nasi briani pon ade..hehehe

Aku xsempat merasa nasi ayam tuh sbb smpai lambat..kul 12am baru nk mkn..hm..hubby ape lagi..xtunggu dh..ade lauk ayam tuk nasi ayam tu hbs dia ratah sorang..kate nk diet??

Hubby :- "Erm..Puasa la diet tu..klu blik kg perkataan diet xleh sebut.."

Mcm tu lak??hm..mcm2..dh kul 1am,aku dah tersengguk2 kt dapur tu tunggu hubby panggil masuk bilik..time2 ni xde bilik kosong..so pandai2 korang la nk menyelit kat mana..Aku lak klu tido memng xleh tido sorang..mesti nk kene ade 'Bantal Peluk'. Klu x hubby suruh tido kt bilik budak2 perempuan je..xleh lena la..

Lps dpt pot tido (Aku menyempit dlm bilik mak mertua aku..so tido dgn mak mertua la) trus lena..xingt ape..hehehe

Pagi Ahad dah kecoh2 kt dapur..nk buat Nasi goreng masakan dari Kak Ina..ha..ape lagi..trus aku bngun mandi..hehehe..aku memng menantu hampeh..bngun pon lambat..Lantak la..'Bantal peluk' aku pon belum bngun lagi..


Lps mkn hubby ajak g klinik sbb Ida demam..sian Ida..lemah je badan nye..smpai2 je kt klinik..mak ai!!punye la ramai!!!

~Orang dlm klinik penuh!!Ade 2 lagi klinik tutup seminggu..adoi..kne H1N1 gak kot~

~Muke org demam~

~Kak..berapa ringgit kak??jgn cas lebih2 tau~

He..selalu klu blik rmh hubby ni aku lebih bnyak diam dri bercakap..mkn pon bile aku rase nk mkn..ditambah ulser besar kt bibir nih membuatkn aku lagi xnk mkn..Bile naik ke petang tahap keboringan aku pon meningkat la..jadi xsenang duduk aku..smpai la diaorg bukak karaoke..ha..bru ok skit..

~Si kecik ni pon nk tunjuk bakat~

~Macam ni la klu ptg2~
~Sampai tertido hubby dgr kiteorg karaoke~
Aku sempat 2 lagu je..bile dah ade yg ambil alih xdpt la nk take over pulak..aku pon kembali la lepak kt dapur..pon xleh nk duk diam..semua tempat aku geledah..ingt nk wat something sikit..tp xtau la nk buat ape..klu rmh sendiri senang la..xkisah nye nk buat ape pon..hehehe

Sekali aku nmpak roti..ha..aku pon potong kecik2 roti tu salur kat telur + Susu pekat n goreng..bile dah siap aku xsmpat nk mkn..he..budak2 kt mrh ni terawal mkn nye lak..tp aku bukn nk mkn pon..sje nk wat kje sbb xtau nk buat ape..mlm tu 3x aki goreng sbb ramai permintaan nye..

~Roti telur goreng~

PS :- Mlm tu aku tido sekejap ditemani hubby..tp hubby xtido langsung smpai la kt Puchong dlm kul 6am..Isnin nye aku MC trus sbb mlm tu ade kejadian yg aku xsangka2 jadi kt diri aku..

2 ulasan:

EIJAM'S FAMILY said...

seronokkan kumpul2 cam2 nie...

Naurah Napiha said...

To Eijam's Family:-
Haah kak..setiap sebulan sekali family hubby wat kumpul keluarga mcm ni..memng meriah..klu kumpul2 ni mcm2 la aktiviti nk buat..

Post a Comment