Jom Click Nuff!!

Followers

Sunday, November 22, 2009

~Alhamdulillah..Rezeki bertambah2~

Salam semua..hehehe..happy sangat..knp??mesti la dgn berita gembira..Sebenarnye aku dah plan nak n3 tuk minggu lps..Mak abah aku datang tuk family day kat Sunway,tp last2 family day kat rmh aku..hehehe..yg penting memng happy sgt..dah la layan kerenah Qayyum..Mak ckp Qayyum suke duk rmh aku sebab dia xhbs2 senyum je..aku pun klu dia menangis,cepat2 dukung,terus dia senyap n tertido dlm dakapan aku..huhuhu..tenang je..

Impian family aku dtg sini dh tercapai..aku pun dapat la bawak jalan2 sambil belikan Qayyum nye stroller. Nanti la aku n3 kan..yang penting aku nak citer psl hari ni..

Dah berapa lama aku duk sejuk sampai xleh nk kene air-cond kt ofis..nk pakai bju sejuk 24jam..malam tadi pun mcm tu..aku duk tengok tv xbukak kipas..sejuk sampai ke tulang..pade mule nye aku ingat msti nak demam..tapi xselsema atau batuk lak..just sejuk je..Lepas tu badan aku cepat terasa lenguh2 & perut angin je..selalu nye time2 nak priod je mcm ni..tpi dah sebulan lebih xpriod gak..ingt x n3 aku bulan lps?same je mcm bulan lepas..pde mule nye memng aku ingt pregnant..tap x..last2 aku gak frust sengsorg..huhuhu..seday sgt..

So tuk kali ni aku xmenyimpan harapan yg tinggi..bile dah msuk sebulan lebih xdtg gak,aku sesaje je la beli pregnancy test..kebetulan keluar dgn Jebat..tu pun Jebat bayarkan tapi dia xtau ape kejadah yg dia beli tu..kelakar kan..

Malam tadi memng aku rse nk pitam lps mak & abah balik..sebab aku kemas rmh..semua nye aku nk kemas balik..dari dapur sampai la dlm bilik aku nk clear kn..tetibe rase benci tengok selerak mcm tu..pstu hubby beli nasi paprik..sedap gak..lps mkn,aku baring2 dpan tv,terus tutup kipas..xtahan sejuk beb!!Hubby xbg wat kje dah bile aku nk kms dapur lak..dia kte aku nmpak lain lak..entah ape2 la hubby ni..

Sambil2 tu sembang dgn hubby time tengok tv cter hindustan..aku tnye la klu aku pregnant mcm mne ye?perangai aku berubah x?aku jdi cepat terasa atau cepat marah?Hubby suruh aku kawal je perasaan tu..aku pelik la..sebab priod pun aku xleh nk tahan perasaan dari marah2..Akak aku pun selalu ckp,perangai setiap org berlainan time pregnant..ade yg suke marah2,ade gak yg cool je..mcm Angah suke marah2..along lak cool je..hm..aku lak mcm mne?

Lps mkn,perut aku lapar balik..malas nye nak bngun mkn..so aku biar je la..biase la dah kul 1am..msti la lapar balik..lps teman hubby tengok CD, kul 2am baru tido..

Pagi tadi aku bngun..terus ambik pregnancy test yg aku simpan & terus masuk bilik air..xde terasa teruja langsung..mamai ade la..lps test tu,aku toleh sampai 2 kali..mcm xcaye!!!!


Terus kol hubby bg tau..hehehe..hubby pun mcm xcaye je..iye la..bulan lepas aku menagis2 pasal xde..ni ade lak..tapi kesan teruja tu dah xde xmacam bulan lepas..semua nye gara2 aku takut nak letakkan harapan yg terlalu tinggi..nnt jadi cam bulan lepas..

Dari pagi sampai la kt ofis, hubby xhbs2 msj..tnye dah smpai ke,ok ke,sakit ke,bnyak la soalan2 yg aku rse kelakar lak..huhuhu..

Perasaan aku sekarang ni??tah..aku xsuke mabuk muntah2 tu..setakat pening2 ok lagi..lagi 1,aku xnk la sampai perangai nnt tukar..risau aku memikirkan kemungkinan2 nnt..klu xsakit2 xpe..jgn sampai sakit2..aku nye badan xtahan..hubby ckp aku ni manje..iye la tu..aku harap2 kalian doakan la kesihatan aku dan baby..malam ni baru nk gi check..so ni bru 50% je..lagi 100% tunggu je la esok..k?..

P/S :- Kat sini aku nak ucapkan terima kasih pada Eijam Family,UQ & Iqtizana yg bnyak bg aku kata2 semangat bile aku frsut menonggeng bulan lepas..paling bnyak memberi kata semngat kat aku tentu la UQ & Eijam Family..korang doakan aku dpt baby kembar ye..tu la harapan aku sekarang..huhuhu..sekarang ni aku xleh nk bngun sgt..sakit perut..huhuhu

7 ulasan:

ikiqzana said...

tumpang gembira.. taniah naurah.. semoga dpt baby kembar.. amin.

ejdeejasmi said...

tahniah ye shark..jaga diri lelok..jgn ganas2..huhu

naurah makwa said...

oit..mesti mabuk lagi teruk dari orang..

gurLuvpink said...

bestnye...happy 4 both of u..=)

FaHaNa's BloG said...

tahniah dik... nak jugak peknen heheheh

Naurah Napiha said...

To Ikiqzana:
Terima kasih kak..doa2 kn la..trsalah eja nama akak..letak iqtizana lak..he..

To Ejdeejasmi :-
Terima kasih mi..insyaallah aku dh xde ganas2 dah..tp garang tetap ade..hehehe

To Naurah Makwa :-
Oit...doa la baik2..hampeh tul!!

To gurluvpink :-
Terima kasih bebangyak..doakn kesihatan saya & baby..

To Fahana :-
Terima kasih kak..mari la beramai2 kite peknen..hehehe

rosma said...

salam...bestnyer..tahniah..akk ru tanya angah naurah yh naurah dh de ke lum..ha..dh ade pong..akk lak..bile le gamaknyer..k tk cr..

Post a Comment