Jom Click Nuff!!

Followers

Wednesday, September 9, 2009

~Appoinment Doktor GG~

9/9/2009-Tarikh keramat dipilih oleh doktor gg aku tuk wat appoinment gg..Dalam kul 9am aku nye appoinment tp aku datang dah kul 9.30am..Mane xnye..jem kat Sunway tu..naik lenguh kaki aku tekan clash..

Bile sampai je,Doktor Hanizar dah siap menunggu..hehehe..Doktor tunggu aku,bukan aku tunggu doktor..


Sembang2 jap ngan nurse kat situ.Doktor Hanizar ni pon peramah org nye..Aku ni dah xde rase ape dah bile jump doktor gg..dlu rse gak gementar la,takut la..sekarang dah sebulan sekali jmp,xde rse langsung..

Tuk perjumpaan kali ni aku harap dapat la bukak penyendal bawah lelangit nih..tp rupe nye xboleh lagi..so,kene la tahan sampai bulan 10 ni macm mane..huh!!xleh nak makan rendang..Lps di check oleh supervisor(Doktor Hanizar gelarkan pensyarah nye), dan supervisor ni akan mengarahkan Doktor Hanizar tuk wat step seterus nye..fuh..berdebar gak..sbb Doktor Hanizar ni xterang kan ape yang akan dilakukan nye..aku pun malas nak bnyak tnye sbb mulut dah kene nganga..mcm mne nk cakap?


~Still happy~

~Doktor Hanizar ngah siap kan laporan tuk gg aku nih~Doktor Hanizar ade cadang kan tuk tukar hari appoinment aku pada hari Selasa nanti sebab time tu supervisor lain..kalau supervisor time aku selalu g nih agak cerewet sikit.Macam2 dia suruh masukkan dalam mulut aku nih..nak bukak penyendal ni pon dia xbg..ate??macam mana??

Dalam nganga2 tu,aku tanye gak doktor macam mana keadaan gg aku..Doktor Hanizar dah senyum semacam je..hm..nmpak sgt xleh bukak lagi penyendal nih..Pstu aku tnye lagi ape seterus nye??Dia cume jawap aku kene pakai getah sekurang2 5 getah dlm mulut aku ni..dimana getah ni perlu diganti sebelum tido..Pemasangan bagi penyangkut getah dalam gg pun bermula..Tambah besi lagi!!

~Kecik je besi nye..cara letak pun senang je..just lekat kan belakang gg nih..~

Mulut aku nih jadi lenguh2 la plak kene nganga lame2..adoi..mcm mne la klu semua nye dah siap..aku pun berdebar..sebab setiap hari appoinment je,mesti ade je bende baru kat gg aku nih..leceh!!

~Ini lah hasil nye selepas pemasangan besi yang kat belah dalam tuh~




Masa pemasangan nih.xrasa sakit pun..tp bile dah pakai getah ni punye la lenguh gg aku nih..macam tergantung dan diikat je rse nye..lenguh,sakit & sengal2 seluruh mulut aku ni..Sebelah kanan 2 getah yang kene sangkut kan..sebelah kiri ade lagi 3 getah disangkut kan..

Bile sampai rumah,aku terus cabut getah tu..aku nak kne biarkan gg nih bagi ok balik..maklum la..nak berbuka..Doktor pun ade cakap yang gg aku nih dah macam letak je..bukan lekat kat gusi sebab nye time nak tukar getah tu gg pun ikut bergerak..doktor tu menjerit gak "Seghiaw nye!!"

Sekarang nih kalau berus gg pun,seolah2 mcm nak tercabut dibuat nye gg nih..mane xnye..gg nih jadi lembut..ikut je berus gg kalau aku tonyoh..fuh..sabar je la..

PS:- Korang paham ke ape yang aku cube sampai kan?Kalau sape2 dah pernah pakai tau la kan?kalau x,sendiri2 paham udah la..aku ngah sakit lagi nih..so malas nak citer panjang (Tapi dah panjang pun)

2 ulasan:

EIJAM'S FAMILY said...

dik akak takut jumpe doktor gigi...huhuu

Naurah Napiha said...

To Eijam Family:-
Kak..klu selalu jmp,takut tu pun xnk singgah kt diri ni dah kak..hehehe

Post a Comment