Jom Click Nuff!!

Followers

Thursday, September 3, 2009

~Secret recipes~

Semalam (2/9/2009) Hari jadi mak..sempat gak aku kol wish kt mak..xpe la..tahun ni xde pape pun tuk mak..mane xnye..aku blik time raya je tahun ni..xtau nk beli ape..akak aku dh beli kan..ok la tu..

Bile boring2 kat ofis ni,tangan aku menggatal bukak laman web makanan..tetibe nampak gambar pizza..fuh..meliurkan..hish!!!jgn pk..batal pose lak nnt..tp tu la..aku ni mne leh duk diam..pantas je tangan ni taip msj kt hubby.


"Yang..terasa nak makan pizza lak.."
Tak lama lps tu (Ada la dlm sejam) hubby balas. "Nak makan ke? Jom la berbuka kt sne nnt"
Ape lagi..terlompat la aku baca msj hubby..he..susah nak baca ape yg hubby pk ni..ikut suke dia la nak g ke..xnk ke..klu xnk tu time2 dia xterasa nak makan..aku ni bg je la mkn ape pon aku sapu..xde nak tunggu terasa ke x..tp kadang2 lorat gak memilih makanan nye..

Sampai je kat Jusco IOI, Hubby dah bawak aku g Nando's gara2 dlm kete aku ckp nk mkn ayam Nando's..tp xbnyak pilihan..Kul 6pm baru..ajak hubby jalan2 smbil pk nk mkn ape..Hubby ajak g Pizza Hutt..tengok cam xramai org..sekali aku tnye hubby


"Sayang nak makan ape?" Hubby dengan muke selamba & xbnyak pk terus cakap
"Terasa nak makan kt Secret Recipes la.."Pulak??!!Hm..ikutr kan je la..dah hubby yang belanja..

Sampai2 je dlm kepala otak aku dah pk nk makan ape tanpa tengok menu pon..ape lagi..LASAGNA BEEF la..tu wajib tu..aku cukup suke menu tuh..memng xde tmpat lain klu aku nk mkn bende alah tu klu bukn kt sini..


Bile kiteorg duduk je,terus pelayan tu siap kan air sirap ngan kurma ni tuk kiteorg jamu dulu sementara buat pesanan ngan tunggu pesanan..maklum la jam dh kul 7.15pm dah..


Tanpa berlengah aku order la Lasagna & Yogurt Strawberry Shake..hohoho..sejuk nye la time tuh..ditambah kan nagn menu yang aku pesan..lagi la bertambah menyejukkan..

~Yogurt Strawberry Shake..Sejuk gile lps minum nih..nyesal ambik..baik aku ambik air panas jek~

~Lasagna Beef..nanti aku try masak lak..memang sedap~
Hubby lak order Chicken Black Paper..Hubby ambik 1set sekali ngan air lemon tea...ok la..lps sampai je menu kiteorg ape lagi..terus ngap la!!

~Minum dulu..haus dlm sejuk..~

~Klu hubby nye pilihan mesti nampak sedap~

~Hubby makan dah xpandang kiri kanan nye dah~Bile makanan masing2 dah hbs, kiteorg sembang2..lame xkongsi2 citer..tp xde la cite ape sgt..tengah nak tunggu air ni hbs diminum,aku g kat tempat kek..sambar la kek ni..xingat la nme nye..tp perasa kopi sikit..Cheese Cake..klu makan bnyak mau muak..so makan sikit2..ha..dpt sepotong kongsi 2 org..masing2 kekenyangan..ni pon hampir2 xhbs..nasib perut hubby ade ruang lagi..semua aku sua kat dia..huhuhu


PS:- Aku memang suka makan..so sesape baca mesti korang akan nmpak makanan je kan..so..harap maklum la..k?da..

5 ulasan:

umi_e said...

happy birthday buat mak naurah. Birthday ke berapa tu ;) Semoga terus sihat sejahtera dan berbahagia...

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah akak nak wish happy birthday kat mak naurah... huhu biler puasa nie semua nak makan.. lasagna secret recipe tue mmg sedap akak pun suke.. huhu

Naurah Napiha said...

To Kak Umie:-
Terima kasih kak..birthday yang ke-48..tp still muda lagi..

To Eijam's Family:-
Terima kasih mama..memang sedap kak..sampai sekarang duk teringat je nih..

♥ Cik Ca said...

hua.. bday mama sis sme dgn bday ibu ca la..
say hepy bday to her oke...

Naurah Napiha said...

To Cik Ca:-
Ye ke Ca??Ok..Same la mak kite..hehehe

Post a Comment