Jom Click Nuff!!

Followers

Monday, October 19, 2009

~Bowling & Deepavali~

Assalamualaikum W.B.T

Hai keng kawan..sori la..aku ni name je dah apply internet..tapi stay tunggu hari keje nak update blog..sori yek..semenjak menjinakkan diri dgn aktiviti keusahawanan ni,aku jarang ade kat rmh..Setiap malam ade je aktiviti luar yg dibuat oleh geng2 usahawan aku tuk menambahkan ilmu disamping berseronok dgn aktiviti yg disediakan..So sesiapa nak join aktiviti yang menambahkan ilmu disamping mndapat kawan2 yg sporting,boleh la joint sekali ngan aku..duit pun maaaasssyyyuuukkk!!!!

17/10/2009 ~ Pada hari Sabtu tu,adalah hari Deepavali..jadi time2 cuti ni la kene ganti kelas..pada mule nye kelas akan diadakan pada pukul 2pm-6pm..tapi aku nk tukar ke 8am-12pm..huhuhu..suke hati aku la nak tukar waktu time2 bile..mane x nye..time tu bukan ade sape keje pun..jadi kenapa nak buat kelas petang lak?pelik kan?Lepas bg tau kt lecturer yg semua ok wat kelas pg,aku terus ckp kt hubby. Sebab nanti hubby yg nk hntar aku pg2 tu..

Ade sebab lain pun aku nak kelas pagi..huhuhu..sebab petang kul 2pm-6pm ade main bowling dgn kawan2..rugi la aku xg..peluang jgn disia2 kn..So, after kelas, aku tunggu hubby kat tempat hubby turunkan aku iaitu dpn kelas dewan pendaftaran..LDP..dari pukul 11am(kelas hbs awal) sampai la pukul 2pm hubby xsampai lagi..fon aku lak kehabisan bateri..huhuhu..menangis aku tunggu sebab risau kot jadi ape2 kat hubby..nak call xtau mcm mne..publik fon lak medang je xleh pakai..tensen tul time tu..Bile hubby sampai dalam kul 2pm tu,aku tengok hubby bawak motor..rupe nye kereta rosak tengah jalan..nasib xjauh dari rumah..hubby ckp dia bertolak dari tempat rosak sampai rmh..ala..sian lak kt hubby..langsung xjadi nak marah..iye la..bukn salah hubby..

Call fotografer aku..janji hari ni nak jumpe kat Giant Shah Alam..memandang kan kami dah terlewat tuk main bowling kat FlaminggoAmpang, aku ajak jumpe kt sane je..So,sampai2 sempat gak la jmp..nasib kebetulan dia pun lalu kat kawasan sana..Aku mntak la tumpangkan kat membe tuk letak 2 frim gambar 8R & album sekali dlm kete memandangkan kete aku xbawak..huhuhu

~Ini la fotografer aku bersama family..Awang..sesiapa nak menggunakan perkhidmatan dia xkire la korang nk tunang ke,kawin ke, atau just saje2 nk tangkap gambo family,boleh la panggil dia..selain puas hati dgn hsil kerja dia,korang akan rasa best sebab dia bg hrga rendah kt korang..berbaloi baloi..hohoho~

Setel dah hal gambar yg tertangguh selama beberapa lama nih..bukan salah fotografer pun..aku ngan hubby yg xambik2 disebab kan xde masa..bile ramai sgt tnye,baru la terhegeh2 nak ambik..ikut kan tunggu masing2 free..huhuhu..

Time on the way nak ke hotel Flamingo nih, jem gak..tapi nasib baik la bawak motor..So kalau jem pun boleh redah lagi..Game start pukul 2.30pm..Bob & Didi pun tepat2 sampai dalam pukul 2.30pm..jadi kami sempat main tuk 1st game nih..



Aku satu geng la dgn hubby,Bob,Didi & syikin..huhuhu..paling xterer ialah aku..hahaha..biase la..aku ni name je wakil sekolah time bowling dulu..tapi bile main..hampeh je..hohoho

~Bob kate dia 1st time main bowling..tapi medang je straight..huh!!~

~2 Game main ngan didi,dia je juara nye..lagi benci!!~
Selalu nye org xtnye siapa no 1..tapi org selalu tnye sapa yg dpt no last..so semua tunjuk kat aku..wakakakakaka..Sambil2 main tu,aku perkenalkan dgn org bisnes kat membe2 aku nih..mane la tau suatu hari nanti diaorg pun nak berbisnes..boleh joint club usahawan nih..selain dapat sharing segala pendapat dan pengalaman,kawan2 pun ramai..kite ni biar berkawan ramai..musuh jgn dicari..betul x??

~Anak Kak Nina ni suke bergambar..naik tercekik aku ngan Syikin dipeluk nye~


~Kekurangan 1 kaki..iaitu Didi..sebab time ni dia g baling bola Bowling..~
Sesekali dapat jumpe kawan baru & lama ni memang best..yang aku suke nye sebab meriah..kite pun mule la teringat kisah2 lama..dengan kawan2 baru lak mereka nih seronok diajak bersembang..paling penting kawan2 aku ni sporting2..ajak la g mne pun..kuar g hari ape pun..diaorg xkisah..kadang2 kalau boring kat rmh xtau nk buat ape, aku & hubby la yg buat plan itu ini..ade je plan kiteorg..g main bowling la..makan2 la..minum2 la..best!!!

~Nampak pendek lak aku & hubby..woo..Sham diri kt tepi..bukan kat tengah tuk tangkap gambar..tu nampak senget sebelah je..apa da..~
~Ini la group aku & group membe aku yg lain..hmpir 1 tempat bowling tu kiteorg yg konker~

~Ini la keputusan nye..smpat gak aku snap sebelum balik..jgn tnye la sape paling rendah sekali~
After main bowling,hubby ajak makan kat nasi lemak antarabangsa kat Taman Melawati..Aku yang teringin nak makan nasi lemak nih..pelik gak sebab sentiasa ramai kt situ..tu nak tau..ape sedap & special nye nasi lemak kat situ..aku tengok biase je..kalau nak tau,TRY LA!!! itu la maksud kedatangan aku ke sini..

Fuh!!macam2 ade..self service..Ape lagi..lps Didi & Bob ambik,aku & hubby lak ambik..xtunggu lame la..trus capai pinggan & pilih lauk..hehehe..layan la gambar bawah ni..jgn trliur sudah..

~Bob bersama nasi lemak & lauk pilihan nye~

~Didi yg control macho bersama pilihan lauk nye gak~

~Jeng..jeng..jeng..aku & hubby xkurang gak pilihan kiteorg..tetap mantap!!~

Bile rase ok..memng sesap pun..tapi sedap lagi nasi lemak Mak Pah!!!Aku rase xde bandingan nye ngan nasi lemak rm1 kat tepi rumah aku tu..same je sedap nye..kalau macam ni elok la tepi rmh aku tu dibuat restoran macam ni.sure laku hbs..tapi xleh celen Mak Pah nye nasi lemak la!!Sape lagi kalau bukan mak aku!! Kalau xcaye,korang tnye la bekas2 sekolah SMS dari 1990 an-2003..Au rase sampai sekarang diaorg duk terbayang kan nasi lemak mak aku tuh..huhuhu

~Kite try lak pencuci mulut nye..hm..aiskrim 50sen je..tapi harga rm3.50..huhuhu~
Lepas makan baru la rase penat sangat..maklum la..perut dah penuh..nak balik pun rase xlarat je..Tetibe Sharul call ajak dtg rumah..Kate nye ade wat rmh terbuka..hm..tengok jam dah kul 6pm..hai..baru nak invite ke?Xlarat lak nak kesane..lagi pun aku lepas ni ade tempat lagi nak gi..Maklum la..aku ni lebih kurang mcm menteri gak..kene bg tau awal2..booking appointment dlu..klu x,susah la..hahaha..
----------------------------------------------------------------------

Masing2 bersurai nak dekat pukul 6.30pm..Aku terus ke rmh maksu aku kat Wangsa Maju.Xjauh pun dari situ..sampai2 je Maksu aku ade..xgi keje pun..Maksu aku pun ckp cucu Mak Tam aku ade naik buai..dia suruh singgah..malas la aku..xde lak sape2 bagi tau..kan aku dah cakap..kene wat appointment dulu dgn aku..baru aku gi..ni kalau tetibe je..mane la aku boleh..huhuhu

Dalam pukul 8pm aku sampai kat Puchong..terus ke rmh family angkat adik aku..Ingt lagi x aku pernah n3 sebelum ni??kalau ade yg xtau tu,korang cari dulu n3 aku sebelum2 ni..k?

Sebenarnye dalam keluarga angkat adik aku ni campur2..ade penganut hindu,ade penganut kristian..So anak Pati ni penganut Hindu..jadi dia je la yg sambut Deepavali..kami ke rmh anak Pati nih..Tak jauh pun dari rmh Pati..area situ gak..

~Ape name nye??aku pun xtau..nmpak pelik je aku snap la~

~Setahu aku makna Deepavali ni Hari Cahaya..Jadi diaorg akan pasang lilin kat rmh~

~Lebih kurang macam raya gak..ada kuih..muruku wajib ada~
Kami jarang pergi Deepavali sebenarnye..aku rase hubby pun xpernah gi mana2 deepavali sebelum ni..jadi selalu yang aku makan adalah Capati,Itli,Tosei dan segala yg aku tahu berkenaan makanan india..tapi kali ni berlainan lak sebab ade nasi yg dipanggil nasi sapi..mau nye agak harum sebab dimasak dengan minyak sapi..rase cam nasi minyak pun ade..Kalau time deepavali ni diaorg xmasak bende yg bukan2..diaorg masak yg melayu makan..beli barng2 pun kat kedai melayu..so xde haram nye makan time Deepavali ni..sebab diaorg pun hormat cara kite org melayu..semua dicop halal..

~Nasi minyak sapi..berlaukkan Kari Ayam & Daging Kambing..semuanye sembelih punye..so,yakin la bahawa semuanye halal~

Kalau xpikir kan kami ni dah kenyang sebab makan nasi lemak antarabangsa ptg tasi,dah lame aku bedai 2 pinggan..huhuhu..sedap..aku pun jarang mkn makanan kt rmh org india nih..

Ikut kan aku ni lengkap la tahun ni..Raya Cine pun aku sambut,Raya puasa pun aku sambut..Raya Deepavali pun aku sambut!!!kire nye semua la aku sambut..hohoho





2 ulasan:

Ummu Qaisara said...

1 malaysia la ni??

Naurah Napiha said...

To UQ:-
Tau xpe..nanti krismas pun aku sambut gak..he

Post a Comment