Jom Click Nuff!!

Followers

Tuesday, October 20, 2009

~Muhammad Al-Qayyum 2~

Sorry la kawan2..Ramai yg tnye ye psl ank Along aku nih..huhuhu..Aku xde bnyak mase la nk upload gambar2 nye..bnyak sgt..yg penting ade kn??

Seronok bile tengok si kecik ni..mcm rase xsabar lak nak ade..huhuhu..kami yg ade kat rumah baik yg dah jadi mak org atau opah pun xlepas2 nak pegang ank Along..Kalau si kecik nangis,suare nye mcm xsampai je..slow sgt2 suare nye..lembut je..Along ckp time lps keluar tu,dia diam je..xnangis pun..doktor ckp anak Along ni mesti lembut & baik je..hehehe..belum ape2 lagi dah ade comment ye??


Budak kecik ni biase la..mesti xpuas tido nye..nak tido je..kite la yg xpuas nak pegang sebab baru nak pegang dah mntak minum susu..mcm mne tu??Along dah tentu2 la xlarat sangat..aku ni lak ambik berkat..duk dukung sane sini..sebab anak Along memng senyap bile kite dukung..Ha..lupe nak bg tau berat anak Along ye..Aku sebenar nye ade dgr2..xingt pun..dlm 3kg..tp xdebab pun..kate doktor rangka ank Along nampak besar..mungkin faktor berat la tu..memandai je aku..

~Ade tanda kat jari si kecik ni..Kate mak tu darah beku..lagi 2 3 minggu hilang la..kite tungggguuuu ye..~

Meriah la kembali keluarga Mak pah & En Zudi ni..Sebelum ni hnya meriah dgn sorg cucu nye..sekarang dah tambah lagi seorg cucu..kali ni bukan meriah sebab tangisan si kecik..tapi si kakak nye..hbs dia nak tarik si kecik ni..hohoho..


Bile diperhatikan etul2.rupe nye si kecik ni ade 2 lesung pipit dlm kt bawah pipi nye tu..comel sangat..org ckp lesung pipit ni terdorong kpd budak comel & hensem..betul ke??huhuhu..yg pelik nye dlm keluarga belah laki atau perempuan xde la yg ade lesung pipit dalam..ade pun Jemi je..


~Ni lagi sorang..kamu dah ade dlm perut tu..bawak2 besabo..dia lak yg lebih2 mengadap si kecik..hohoho~Kami semua pening kepala..bukan pasal peningkan dgn si kecik..tapi pening kan dengan Damia..Si kakak ni xpernah tengok anak kecil..sebelum ni aku pernah la bawak jumpe anak kawan aku..time tu pun dia dah tekan perut anak kawan aku sebab nak cium..yang ni korang bayangkan la macam mane??dia punye la geram kan si kecik ni sampai nak ditarik nye..adoi..bertambah2 pening la opah nak menjaga nye..

~Gerun tengok Damia..Dah besar ank ibu ni rupe nye~

Damia xjeles..tapi dia jadi geram tengok si kecik..kejap2 dai nak cium..kejap2 lak dia nak pegang..bile dia start nak dekat je kat si kecik,kami yg besar2 ni lak jadi gerun..takut dia tarik si kecik sebab nak peluk..sampai kan dia geram,dia tarik nye kaki si kecik ni..macam mane nih?Abg ipar aku pun dah pasang kunci bilik sebab takut si kakak masuk time semua xsedar..bahaya yaya ni..tapi sebenarnye dia sayang sangat2 kat si kecik..meh layan gambar2 Yaya dgn si kecik..

~Tak puas2 dia duk cium je~

~Mana ade opah & si kecik,situ la dia nak duduk~
~Ternganga Yaya tengok baby nangis..pelik kot sebab suara baby xmcm suara Yaya yg nyaring~
~Agak2 korang Damia ni mau jeles x?Dia tengok opah duk layan cucu baru je..~
Jenuh kami duk bekejar dgn si Damia..Aku sampai nak pakaikan stokin kat baby pun dia xbagi..dia suruh pakai kat kaki dia..hai..xsangka kan??dulu kami sambut kelahiran Damia kat rmh ni gak..meriah yg dirasa tetap sama..xde perubahan nye pun..ade gak yg cakap Damia nanti xde sape layan sebab dah ade baby..dia peduli ape..dia tetap mcm tu..nakal dia buat kami seronok nak melayan..huhuhu

~Mamu nak balik..sayang dulu...~
Along aku sampai merajuk sebab kami xhbs2 tangkap gambar baby..gambar dia satu pun xde..sebelum aku balik ke rmh MIL, aku suruh la dia tangkap 2 3 keping..sian..hehehe..kelakar..

~Ala..sayang dia~

~Nampak muke baby je..muke mak nye gelap!!~

~Ini la makcik2 Damia & Qayyum..Mak Long,Mak Ngah, Ibu & Mami~Cukup ke gambar2 yg aku n3 kali ni?nak lagi??tunggu sebulan lagi..aku hbs exam nnt dpt la jmp lagi..huhuhu..so...tttuuuuunnnnggggguuuuu...

4 ulasan:

ikiqzana said...

comel nyer baby ni.. ni yg rasa nk baby lg.. kih3x..

Ummu Qaisara said...

nape gambonye sepesen je ngan angah ko nie..mmg x ckup gambarnye.

EIJAM'S FAMILY said...

tueler comel rasa akak pun nak baby lagi..

Naurah Napiha said...

To ikiqzana :-
Sila2 la tambah lagi kak..nak tengok baby akak mesti lagi comel!!

To UQ:-
Dah dia ambik dlm blog aku..memng la sepesen je..huhuhu

To EIJAM'S FAMILY:-
Mama nk baby??mesti comel sangat2..

Post a Comment